10 gezonde tussendoortjes onder de 150 kcal

3 min lezen 17-04-2024
10 gezonde tussendoortjes onder de 150 kcal
Laura de Jong
Laura de Jong Contentmanager

Om als coach te tippen aan jouw klanten

Tussendoortjes, vele zijn er dol op. Behoor jij tot deze groep? Wij geven graag een smaakvolle en gezonde draai aan onze snacktijd, daarom hebben we voor jou - als (VYTAL) coach - een lijstje van 10 tussendoortjes  onder de 150 calorieën voor je opgesteld.. Deze ‘healthy snacks’ zijn niet alleen licht en voedzaam, maar bieden ook nog eens een welkome afwisseling op de gebruikelijke  tussendoortjes. Met deze 10 snacks  houd je je energieniveau hoog en boost je jouw (werk)dag, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de calorie-inname (van je klant)!

  1. Popcorn (luchtgepopt)

Popcorn hoeft niet altijd een caloriebom te zijn, zolang je maar de juiste soort kiest. Luchtgepopte popcorn zonder toegevoegde boter of suiker is een uitstekend tussendoortje onder de 150 calorieën. Een portie van ongeveer 30 gram bevat ongeveer 122 calorieën en is daarnaast ook nog een goede bron van vezels.

  1. Edamame

Deze sojaboon is een perfecte snack voor de lekkere trek. Een portie van ongeveer 100 gram gestoomde edamame bevat minder dan 150 calorieën, en is ook nog eens rijk aan eiwitten, vezels en essentiële vitamines en mineralen. Heerlijk met een beetje grof zeezout! 

  1. Kalkoenrolletjes

Neem dunne plakjes kalkoenborst en rol deze op met wat verse spinazie en bijvoorbeeld een snufje mosterd. Deze eiwitrijke snack houdt je vol en tevreden voor minder dan 150 calorieën.

  1. Cottage cheese

Een half kopje cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is niet alleen fris maar ook laag in calorieën en hoog in eiwitten. Dit maakt het een ideaal tussendoortje voor elk moment van de dag. Je kunt het eten met komkommer en een beetje peper en zout, of bijvoorbeeld met kaneel als zoet tussendoortje. Alles is mogelijk!

  1. Zelfgemaakte groentesoep

Een klein kopje huisgemaakte groentesoep is super lekker vers en bevat vaak ook minder dan 150 calorieën. Plus, je kunt er allerlei restjes groente in kwijt. Variëren kun je leren!

  1. Yoghurt met kaneel en vanille

Een klein schaaltje magere yoghurt gemengd met een snufje kaneel en een beetje vanille-extract is een heerlijk, verfrissend tussendoortje. Deze combinatie is niet alleen laag in calorieën, maar ook lekker zoet. Af en toe heb je gewoon een zoete craving, en deze snack lost dat helemaal voor je op!

  1. Kwark met kruiden

Deze ken je misschien nog niet, want hij is iets minder bekend. Meng een half kopje magere kwark met wat verse kruiden zoals bieslook of dille. Een super smaakvolle combinatie, die ook nog eens hoog in eiwitten is.

  1. Zeewiersnacks

Licht en luchtig is de perfecte beschrijving van zeewiersnacks. De smaak is lekker uniek en het is verrassend laag in calorieën. Zeewiersnacks zijn rijk aan mineralen zoals jodium en passen perfect in een gezonde snackroutine. 

  1. Gepofte quinoa repen

Maak thuis je eigen repen met gepofte quinoa, een beetje honing en wat gedroogde cranberries. Deze repen zijn licht, voedzaam en bevatten minder dan 150 calorieën per stuk. 

  1. Hardgekookte eieren

Een hardgekookt ei met een beetje kruiden, bijvoorbeeld peper, zout en paprikapoeder, is een eenvoudig maar erg voedzaam tussendoortje. Eieren zijn een goede bron van eiwit en andere essentiële voedingsstoffen, terwijl ze laag blijven in calorieën.

De mogelijkheden voor gezonde snacks zijn eindeloos. Met deze tien tussendoortjes willen we je laten zien dat je niet hoeft in te leveren op smaak om binnen een bepaald calorie bereik te blijven. We hebben overigens ook al eens 10 tussendoortjes onder de 100 kcal getipt, klik hier om deze blog te bekijken.

Veel snackplezier!

Blijf vooral lekker experimenteren en variëren, dan vind je vanzelf de tussendoortjes die bij jou passen!  

Wist je dat je als VYTAL coach met één klik op de knop (in minder dan 5 minuten) een gepersonaliseerd voedingsschema kunt genereren voor jouw klanten, inclusief gezonde tussendoortjes? Klik hier om de voordelen van de voedingsmodule in onze app te bekijken.





De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>