3x de lekkerste herfst recepten

4 min lezen 19-10-2023
3x de lekkerste herfst recepten
Laura de Jong
Laura de Jong Contentmanager

De bladeren vallen van de bomen, de temperaturen dalen en de herfstkleuren sieren het landschap. Dit betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke, hartverwarmende herfstgerechten. We hebben drie smakelijke recepten voor je samengesteld om de herfst op je bord te brengen. Laten we beginnen!

Kruidige Havermoutpap

Deze kruidige havermoutpap is niet alleen voedzaam, maar ook een geweldige manier om je dag te beginnen met de smaken van de herfst.
Ingrediënten:

  • 1 bakbanaan
  • 40 gram havermout
  • 8 gram pompoenpitten
  • 150 ml amandelmelk
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel gemberpoeder

Bereiding:

  1. Prak de bakbanaan in een kom.
  2. Voeg amandelmelk, havermout en de kruiden (kurkuma, kaneel en gemberpoeder) toe aan de kom en meng goed.
  3. Zet de kom 2 minuten in de magnetron of kook de pap op laag vuur tot het dikker wordt.
  4. Bestrooi de havermoutpap met de pompoenpitten voor een knapperige textuur.

Pompoensoep met Zoete Aardappel en Brood

Deze romige pompoensoep is een heerlijke manier om jezelf op te warmen tijdens koude herfstdagen.
Ingrediënten:

  • 50 ml kokosmelk
  • 100 gram zoete aardappel
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 250 gram flespompoen
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,25 ui
  • 3 gram peterselie
  • 0,25 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 ml water

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Schil de zoete aardappel en pompoen, en snijd ze in blokjes.
  3. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle kruiden toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg het water en het groentebouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  7. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Garneer met verse peterselie en serveer met geroosterd volkorenbrood.

Currystoof met Kikkererwten, Zoete Aardappel en Boerenkool

Deze smaakvolle curry zit boordevol herfstige ingrediënten en exotische kruiden.
Ingrediënten:

  • 45 gram quinoa
  • 70 ml kokosmelk
  • 100 gram kikkererwten
  • 120 gram zoete aardappel
  • 70 gram boerenkool
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel, snijd hem in blokjes en kook tot ze net niet gaar zijn.
  2. Verhit de currypasta in een hapjespan.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat het sudderen op laag vuur.
  4. Voeg de zoete aardappel toe en laat zachtjes pruttelen.
  5. Was de tomaat, snijd hem in blokjes en voeg toe aan de pan samen met de quinoa. 
  6. Laat 8 minuten sudderen tot de quinoa gaar is.
  7. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe, samen met de boerenkool.
  8. Laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.

Probeer deze heerlijke herfstrecepten en laat de smaken van het seizoen je verwarmen. Of je nu op zoek bent naar een gezond ontbijt, een hartige soep voor de lunch, of een stevige curry voor het avondeten, deze gerechten zullen zeker in de smaak vallen. Geniet van de herfst!

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit