Omdat Cheryl, Claire, Anouk & Roelien ook echt wel wat anders doen dan ‘bubbels’ drinken ;)
Na 10 jaar zijn Cheryl, Claire, Anouk en Roelien terug met een nieuw seizoen van de populaire Nederlandse serie Gooische Vrouwen! Deze iconische dames brengen weer volop glamour, humor en drama naar het scherm, en dat vieren we met vier heerlijke en gezonde recepten die hun unieke persoonlijkheden weerspiegelen. Of ze nu “bubbels” drinken of niet, deze gezonde VYTAL gerechten zijn helemaal in Gooische stijl – maar dan met een verantwoorde twist. Perfect voor iedereen die, net als de Gooische Vrouwen, houdt van stijlvol en smaakvol eten, maar dan met een gezonde insteek!
💡VYTAL Note: Al deze heerlijke en gezonde recepten zijn beschikbaar in de VYTAL-app! Of je nu op zoek bent naar een uitgebalanceerde maaltijd of een specifiek caloriebehoefte hebt, de app helpt je om je doelen te bereiken met precies de juiste hoeveelheden. Zo kun je elke maaltijd gemakkelijk aanpassen aan jouw voedingsdoelen en zorgen dat je met plezier eet, zonder concessies te doen aan smaak of voedingswaarde.
1. Cheryl's chic & gezonde Quinoasalade met zoete aardappel, spinazie en granaatappelpitjes
Voor Cheryl, die houdt van luxe en glamour, is er deze stijlvolle quinoasalade. Fris, smaakvol en met een tikje elegantie, net als Cheryl zelf.
Ingrediënten:
- granaatappelpitjes 20gr
- olijfolie 1 el
- quinoa, onbereid 60 gr
- spinazie, 30 gr
- rode ui, 0,5 st
- zoete aardappelen, 150gr
- zout & peper snufje
Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in 8 tot 10 minuten. Kook ook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Doe de quinoa in een kom en schep om met de spinazie, rode ui, blokjes zoete aardappel en granaatappelpitjes. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.
2. Claire’s classy & gezonde kipdijfilet met bloemkoolrijst en groenten
Geniet verfijnd en gezond, net zoals Claire! Deze lichte en smaakvolle maaltijd is perfect voor een classy diner à la Gooische Vrouwen.
Ingrediënten:
- 200 g bloemkoolrijst
- 0.5 courgette, in blokjes
- 150 g kipdijfilet, in blokjes
- 2 el olijfolie
- Snufje peper en zout
- 4 g verse, platte peterselie
- 0.5 rode paprika
- 1 tomaat
Bereidingswijze:
Was de courgette, paprika en tomaat en snijd alles in blokjes of reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan, bak de kipdijfilet kort aan en voeg vervolgens de paprika en courgette toe; bak dit 5 minuten mee, voeg de tomaat na 4 minuten toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar. Serveer de kip en groenten met de bloemkoolrijst en garneer met peterselie.
3. Anouk's biefstuksalade met mango en pinda's
Anouk houdt van een snelle, voedzame maaltijd met een stijlvolle twist. Deze biefstuksalade met mango en knapperige pinda’s is perfect voor een avontuurlijke en smakelijke maaltijd.
Ingrediënten:
- 25 g pinda’s
- 1 mango
- 120 g biefstuk
- 2 el olijfolie
- 50 g rucola
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Haal de biefstuk een half uur voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en in blokjes. Dep de biefstuk droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoge temperatuur kort aan beide zijden aan. Zet het vuur laag en bak tot de gewenste gaarheid: rood 1-2 min per kant, medium 2-3 min per kant, doorbakken 3-4 min per kant. Beweeg de biefstuk tijdens het bakken over de panbodem en keer regelmatig. Wikkel in aluminiumfolie en laat rusten. Leg de rucola op een bord, verdeel de mango erover, snijd de biefstuk in reepjes en leg deze op de salade. Besprenkel met olijfolie en garneer met de pinda's.
4. Roelien's linzensoep met kip en volkorenbrood
Roelien houdt van simpel en voedzaam. Deze linzensoep met kip is verwarmend en perfect voor een rustieke maaltijd met een gezonde twist.
Ingrediënten:
- 120 g kipfilet
- 130 g voorgekookte linzen
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 el olijfolie
- ¼ ui, gesnipperd
- ¼ paprika, in blokjes
- 2 g verse platte peterselie
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 blaadje laurier
- Snufje zout en peper
- 375 ml water
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin kort de ui en paprika aan. Schenk het water erbij en los het bouillonblokje op. Voeg de kipfilet en het laurierblaadje toe, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur. Haal de kipfilet uit de pan, trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg weer toe aan de soep. Voeg de linzen toe en verwarm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een kom, garneer met peterselie en serveer met volkorenbrood.
Let’s get VYTAL
Benieuwd naar nog meer gezonde recepten? Probeer de VYTAL-app 14 dagen gratis en ontdek 2100+ verantwoorde gerechten waarmee je jouw gezonde levensstijl een boost geeft!
Hé coach, wil jij jouw klanten ook inspireren met gezonde en verantwoorde recepten die ze écht aanspreken? In de VYTAL-app vind je een schat aan recepten die je kunt delen met je klanten – perfect voor een gezonde twist aan hun eetpatroon. Met de coaching modules kun je bovendien gepersonaliseerde voedings- en trainingsschema’s aanbieden. Plan nu een gratis demo en ontdek hoe VYTAL jouw als coach kan versterken en je klanten gemotiveerd en betrokken houdt!