Gezond genieten van de zomer

3 min lezen 05-08-2024
Gezond genieten van de zomer
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

Met deze 10 geZONde tussendoortjes ☀️

Ben je op zoek naar gezonde zomerse tussendoortjes die niet alleen lekker en verfrissend zijn, maar ook nog eens boordevol voedingsstoffen zitten? Met deze 10 zomerse snacks kom je de dag wel door. Of je nu lekker van de zon aan het genieten bent op het strand of een actieve dag hebt op de fiets of aan het water! We geven je de recepten van 10 gezonde tussendoortjes die je eenvoudig thuis kunt (voor)bereiden. Met deze tips hanteer je jouw gezonde leefstijl en ga je fit de zomer door!

1. Verfrissende watermeloenblokjes 🍉

Watermeloen is dé ultieme zomerse vrucht. Snijd de watermeloen in blokjes en bewaar ze in de koelkast voor een verfrissende en hydraterende snack. Watermeloen is rijk aan vitamines A en C en helpt je gehydrateerd te blijven tijdens warme dagen.

2. Groentensticks met hummus🥒

Snijd verschillende groenten zoals wortels, komkommer, paprika en selderij in lange repen en serveer ze met hummus. Deze combinatie is niet alleen lekker en knapperig, maar ook rijk aan vezels en eiwitten, waardoor je langer verzadigd blijft.

3. Griekse yoghurt met honing en bessen 🍯

Meng een portie Griekse yoghurt met een beetje honing en een handvol verse bessen. Dit tussendoortje is niet alleen verfrissend, maar ook een geweldige bron van eiwitten en antioxidanten. Perfect voor een gezonde boost op elk moment van de dag.

4. Zelfgemaakte ijslolly’s 🍦

Maak je eigen ijslolly’s met vers fruit en een beetje kokoswater. Giet het mengsel in ijsvormpjes en vries het in. Deze ijslolly’s zijn een gezonde en verfrissende traktatie zonder toegevoegde suikers.

5. Avocado toast 🥑

Beleg een volkoren toast met geprakte avocado, een snufje zeezout, en een scheutje olijfolie. Avocado zit boordevol gezonde vetten en vezels, en dit eenvoudige gerecht kan binnen een paar minuten worden gemaakt.

6. Mango smoothie🥭

Blend een rijpe mango met een beetje Griekse yoghurt en een scheutje kokosmelk voor een heerlijke en romige smoothie. Mango’s zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, waardoor deze smoothie een perfecte zomerse opkikker is.

7. Noten- en zadenmix 🌰

Maak je eigen gezonde mix van noten en zaden, zoals amandelen, walnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten. Deze mix is rijk aan gezonde vetten en eiwitten en geeft je een langdurige energieboost.

8. Gevulde paprika’s🌶️

Vul halve paprika’s met een mengsel van cottage cheese, fijngehakte kruiden en een snufje peper. Deze kleurrijke snack is niet alleen aantrekkelijk, maar ook een goede bron van eiwitten en vitamines.

9. Chia pudding🍓

Maak een chia pudding door chiazaad te mengen met ongezoete amandelmelk en een beetje vanille-extract. Laat het een paar uur in de koelkast opstijven. Serveer met vers fruit voor een voedzaam en verfrissend tussendoortje.

10. Fruit- en kaasplankje 🍇🧀

Maak een klein plankje met een mix van verschillende soorten fruit zoals druiven, appelpartjes en peren, gecombineerd met enkele plakjes magere kaas. Deze combinatie van zoet en hartig zorgt voor een smakelijke en gebalanceerde snack.

Deze zomerse tussendoortjes zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en eenvoudig te maken. Perfect om je gezonde leefstijl te ondersteunen terwijl je geniet van de zonnige dagen.

Wist je dat in de VYTAL app meer dan 2100 gezonde recepten en maaltijden staan? Als coach genereer je binnen 5 minuten een persoonlijk voedingsschema voor jouw klanten. Zo begeleid je hen naar een gezonde leefstijl en de fitste versie van zichzelf!

Nieuwsgierig geworden? Activeer dan hier jouw gratis proefperiode van 14 dagen. Wij laten je ook graag alle ins en outs van de app en coachomgeving zien tijdens een online demo. Plan deze hier in en let’s get VYTAL!





De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit