Het is weer zomer! Dit zijn ideale zomersporten

3 min lezen 03-06-2022
Het is weer zomer! Dit zijn ideale zomersporten
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager

Wanneer het mooi weer wordt, willen we allemaal graag weer naar buiten. De zomer is dan ook de perfecte tijd om buiten te gaan sporten. Dit is niet alleen goed om de nodige hoeveelheid vitamine D op te nemen, ook helpt buiten sporten bij het verbeteren van je humeur. Een half uurtje buiten sporten kan al heerlijk zijn! Wij vertellen je graag welke sporten je moet proberen deze zomer.

Bootcamp 

Wanneer je houdt van een groepstraining in de buitenlucht, dan is een bootcamp echt iets voor jou. Het is heerlijk om gezellig samen in de buitenlucht en op verschillende locaties te werken aan je fitheid. Bij een bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van objecten die je onderweg tegenkomt. Je bent continu in beweging en traint zowel je spierkracht als je uithoudingsvermogen.  

Padel 

Heb jij al gehoord van deze steeds populairder wordende sport? Padel groeit hard in Nederland! Steeds meer mensen hebben het verrassende spel ontdekt en blijven het spelen. Er zijn zowel indoor als outdoor banen door heel Nederland, maar hoe lekker is het om samen met je vrienden, collega’s of familie buiten een potje padel te spelen? Padel is leuk voor iedereen!  

Suppen

Ontspannen en actief tegelijkertijd, dat is Stand Up Paddle (SUP). Je staat namelijk op een surfboard en je beweegt je voort met een paddle. Anders dan bij surfen, is er geen wind nodig om deze sport te kunnen uitoefenen. Doordat het SUPboard vrij groot en stabiel is, is suppen toegankelijk voor een breed publiek. Je kunt suppen op rivieren, meren, sloten en grachten en er zijn verschillende organisaties waar je een SUPboard kunt huren. Er worden zelfs SUP tochten georganiseerd waar je ontspannen maar actief door de natuur paddelt. 

Skeeleren

Wil jij aan je fitheid en conditie werken, maar is hardlopen niet je ding? Ga dan lekker skeeleren! Met skeeleren train je eigenlijk je hele lichaam, maar is de kans op blessures een stuk kleiner doordat de schokbelasting veel lager ligt. Met skeeleren leg je al snel afstanden af, waardoor je gemakkelijk een mooi rondje kunt maken en je start gewoon vanaf je eigen huis. 

Yoga in het park 

Wat is er nu lekkerder dan je dag beginnen met een half uurtje yoga in het park terwijl je de zonnestralen op je lichaam voelt? Met mooi weer is het heerlijk om buiten aan yoga te doen. Je hebt het gevoel dat je er echt even uit bent, ook al is het vlakbij je huis. Je kunt natuurlijk zelf de leuke plekjes opzoeken, maar er zijn vaak ook verschillende organisaties die buiten yogalessen geven. 

Outdoor fitness 

Op steeds meer plekken door Nederland zijn er outdoor fitnessapparaten te vinden. Deze apparaten en toestellen zijn zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde sporter, want je traint vaak met je eigen lichaamsgewicht. Je ontmoet gemakkelijk andere sporters en motiveert en inspireert elkaar. 

Beachvolleybal 

Als je denkt aan een echte zomersport, dan staat beachvolleybal toch wel hoog op het lijstje. Je waant je meteen op vakantie wanneer je met je voeten in het zand een potje beachvolleybal speelt. Daarnaast zul je merken dat het een effectieve workout is, omdat alle bewegingen in het zand een stuk zwaarder zijn! 

Plezier voorop! 

Natuurlijk zijn er nog tal van andere sporten die je in de zomer kunt doen! Het belangrijkste is dat je iets kiest dat bij je past en waar je plezier uit haalt. Dit maakt de kans groter dat je het gezonde gedrag volhoudt op de lange termijn. Je zult merken dat je je beter voelt en daarnaast aan je conditie en kracht werkt. 

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>