Oranje boven! 6x leuke recepten voor Koningsdag.

3 min lezen 24-04-2023
Oranje boven! 6x leuke recepten voor Koningsdag.
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager

Het is weer bijna Koningsdag! Op deze nationale vrije dag vieren we natuurlijk de verjaardag van de Koning. Op deze (vaak zonnige) lentedag kunnen maaltijden met een oranje touch dan ook niet ontbreken! Zo verras je je vrienden met een heerlijke oranje carrot cake of zet jij een heerlijke oranje kleurige curry op tafel. Vind jij het leuk om deze dag wat meer oranje te geven? Dan is deze blog voor jou! 

Yoghurt met muesli, sinaasappel en banaan

Dit receptje ziet er niet alleen oranje, maar ook super zomers uit! De combinatie van yoghurt, sinaasappel en kokos brengt je meteen op een zonnige plek met warme temperaturen. Je hebt voor dit recept enkel Griekse yoghurt, een sinaasappel, een banaan, muesli en kokosrasp nodig. Binnen 5 minuten staat er een heerlijk ontbijtje op tafel. Je pelt namelijk de banaan en snijd deze in plakjes. Vervolgens schil je de sinaasappel en snijd je de partjes tussen de vliesjes uit. Doe de yoghurt in een schaaltje en garneer met de muesli, banaan, sinaasappel en kokosrasp. Genieten maar!

Carrot cake

Een extra vrije dag is nooit verkeerd. Dit moment kun je perfect gebruiken om iets lekkers te bakken. Wanneer dit dan ook nog oranje en gezond is, zit je helemaal goed! Binnen een uur zet jij een heerlijke carrot cake op tafel. Tip: gebruik wat extra wortelrasp en rasp de schil van een sinaasappel als garnering bovenop de taart voor een extra vleugje oranje!

Sinaasappel wortel smoothie

Een oranje receptje waar je ook nog eens lekker veel vitamines mee binnenkrijgt! Door groente en fruit te combineren in een smoothie bevat deze een stuk minder suiker en krijg je meteen extra groentes binnen. Wij hebben gekozen voor een veganistische variant met amandelmelk en zijden tofu. Zijden tofu is te verkrijgen bij een natuurwinkel of toko. Door deze zijden tofu toe te voegen aan je smoothie krijg je meteen een extra portie eiwit binnen en geef je de smoothie een lekker romige structuur.

Rijstsalade met pompoen, sinaasappel en pecannoten

Een verrassende salade met lekker veel oranje! Deze rijstsalade is een heerlijk en voedzaam lunchrecept. Je kunt deze salade zowel warm als koud eten. Ideaal om mee te nemen tijdens een picknick in het park met Koningsdag. Binnen een half uur is deze salade namelijk klaar om mee te nemen. Eet smakelijk!

Pompoensoep met zoete aardappel en brood

Een lekkere warme soep gaat er eigenlijk het hele jaar door wel in. Deze pompoensoep met zoete aardappel bevat lekker veel kruiden waardoor de soep lekker rijk van smaak is. Start met het pellen en snipperen van de ui en knoflook en hak deze fijn. Schil vervolgens de zoete aardappel en de pompoen en snijd deze in gelijkmatige blokjes. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg vervolgens de pompoen, zoete aardappel, paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper, gemberpoeder, peper en zout toe. Roer alles goed door en bak voor ongeveer 5 minuten. Schenk vervolgens het water in de pan en los het bouillonblokje op. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm nogmaals en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Et voilà! Een heerlijk oranje soepje staat voor je klaar.

Kikkererwten curry met wortel en paprika

Met deze vegetarische curry zet jij een oranje feestje op tafel. In dit recept gebruiken wij eigenlijk rode paprika, maar vervang deze tijdens Koningsdag gerust voor de oranje variant! Wil jij nog meer oranje? Kies dan voor blokjes zoete aardappel in plaats voor zilvervliesrijst.
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit