Volg jouw klanten op de voet

5 min lezen 26-09-2024
Volg jouw klanten op de voet
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

Houd grip op de voortgang, zie de progressie en boost hun resultaten met behulp van een app

Als coach verwacht je een bepaalde consistentie van jouw klanten. Je wilt immers, samen met hen, resultaat behalen. Dus dan is het voor jou als personal trainer of coach minstens zo belangrijk om de voortgang en progressie van jouw klanten goed en consistent bij te houden.  Van het loggen van maaltijden en ingrediënten, tot het tracken van calorie-innames en macro’s, het maken van voortgangsfoto’s en het afnemen van lichaamsmetingen. Alles draagt bij aan het succes van jouw klant(en) en het behalen van het gewenste resultaat! hun succes. In deze blog ontdek je waarom en hoe je de voortgang van je klanten zo goed, overzichtelijk en effectief mogelijk kunt monitoren. En dat via één simpele app!

Waarom het monitoren van de voortgang van jouw klanten zo belangrijk is?

Het volgen van de voortgang gaat verder dan het simpelweg afvinken van doelen. Het stelt jou als coach in staat om tijdig aanpassingen te maken, je klanten gemotiveerd te houden en hun resultaten zichtbaar te maken. Het bijhouden van vooruitgang is niet alleen een meetinstrument, maar ook een krachtig middel om vertrouwen op te bouwen en een persoonlijke band te versterken.

Ben jij een VYTAL Coach? Dan hebben we voor jou handige ‘aan de slag’ notities gemaakt. Deze verwijzen naar de app en het dashboard voor coaches, zodat je er direct mee aan de slag kunt!
 

Dagelijks loggen van maaltijden, calorieën en macro’s

Een belangrijk aspect van het volgen van voortgang is inzicht in de dagelijkse calorie-inname en macronutriënten. Als coach wil je weten hoeveel je klanten daadwerkelijk consumeren om hun resultaten te begrijpen en bij te sturen wanneer dat nodig is. Door inzicht te hebben in hun voedingspatroon kun je bijvoorbeeld zien of ze in een calorie tekort of overschot zitten, wat van invloed is op doelen zoals afvallen of spieropbouw.

📝 VYTAL Note: In de voortgangspagina van de coachomgeving zie je een duidelijk overzicht van de dagelijkse calorie-inname en de verdeling van macronutriënten. Dit overzicht wordt gegenereerd op basis van wat de klant in de VYTAL-app heeft afgevinkt. Zorg ervoor dat klanten hun maaltijden consistent invoeren en afvinken voor een accuraat beeld.

Het regelmatig afnemen van lichaamsmetingen

Naast voeding zijn (tussentijdse) lichaamsmetingen met onder andere het huidige gewicht, de tailleomvang, de hoeveelheid (%) spiermassa en het bmi of vetpercentage, waardevol voor de voortgang van jouw klant. Deze metingen geven je harde data om te zien of de klant vooruitgang boekt richting zijn of haar doel. Door deze regelmatig bij te houden, kun je bepalen of aanpassingen in het plan nodig zijn. Daarnaast zorgt het ‘hard’ maken van progressie voor extra motivatie, succesbeleving (fun) of een stok achter de spreekwoordelijke deur!

📝 VYTAL Note: Voortgangsfoto’s en metingen zijn zichtbaar in de coachomgeving van de VYTAL-app. Alleen de coach kan voortgangsfoto’s en metingen verwijderen. Wanneer je een foto wilt verwijderen, dien je als coach de bijbehorende meting te verwijderen. Zorg ervoor dat je deze actie zorgvuldig uitvoert om geen belangrijke gegevens te verliezen.

Het belang van voortgangsfoto's

Het tussentijds maken van of vragen om voortgangsfoto’s is een krachtig hulpmiddel om de vooruitgang voor een klant visueel te maken. Je kunt de progressie letterlijk laten zien en dat helpt, vooral als  de weegschaal geen grote veranderingen laat zien. Dit visuele bewijs kan motiverend werken en laat zien dat veranderingen in het lichaam plaatsvinden, zelfs als dit op de weegschaal minder duidelijk is. Weegmomenten zijn belangrijk, maar de weegschaal is niet altijd de enige graadmeter. Een combinatie van metingen, foto’s en persoonlijke feedback geeft vaak een completer beeld van de progressie. Dus.. voor de beelddenkers: zet het op camera, dat werkt ;)

📝 VYTAL Note: Onderaan de voortgangspagina kunnen voortgangsfoto’s worden geselecteerd om ze met elkaar te vergelijken. Let op: dit is niet de plek om foto’s te uploaden. Foto’s kunnen alleen worden toegevoegd bij een meting, door de klant of de coach.

Meten is weten. En met deze kennis boek jij resultaat!

Op basis van de verzamelde voortgangsdata kun je de voedingsplannen en trainingsschema's van je klanten optimaliseren. Misschien moet je hun calorie-inname aanpassen, de verhouding van macronutriënten veranderen, of hun trainingsintensiteit verhogen. Door voortdurende aanpassingen te maken, zorg je ervoor dat klanten gemotiveerd blijven en hun vooruitgang kunnen maximaliseren.

Het effectief monitoren van de voortgang van je klanten helpt om hen succesvol te begeleiden. Door tools zoals de VYTAL-app te gebruiken, houd je eenvoudig hun calorie-inname, macronutriënten, lichaamsmetingen en voortgangsfoto’s bij. Dit geeft je alle informatie die je nodig hebt om gerichte aanpassingen te doen en je klanten naar hun doelen te leiden.

Wil jij als coach eenvoudig de voortgang van je klanten bijhouden en hen helpen hun doelen te bereiken? Ontdek dan de VYTAL app en voedingsmodule voor coaches en personal trainers. Plan hier vrijblijvend een online demo of probeer het zelf 14 dagen gratis uit. Boek resultaat met en voor jouw klanten en til jouw coaching naar een hoger niveau!





De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit