Je dromen realiseren met manifesteren

4 min lezen 06-10-2022
Je dromen realiseren met manifesteren
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager


Manifesteren wordt als methode gebruikt om je droomleven te realiseren. Je hoort het steeds vaker, succesvolle mensen die hun dromen manifesteren en ze daadwerkelijk uit laten komen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Toch kan iedereen deze methode toepassen. Lees er meer over in deze blog.

Wat is manifesteren?

Je kunt manifesteren eigenlijk vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Zo is de spirituele definitie van manifesteren dat je met een bepaalde intentie iets uitzendt naar het universum om dat vervolgens terug te krijgen. Het gaat hierbij om de energie die jij uitstraalt en die je dus vervolgens terug krijgt. Voor degene die deze uitleg wat te zweverig vinden, is er ook een andere definitie van manifesteren. Namelijk dat je door positief denken en door duidelijk te formuleren wat je wil in het leven, je de juiste stappen kunt ondernemen om dit daadwerkelijk te bereiken. Het is belangrijk dat je de negatieve gedachten en obstakels die wellicht ontstaan opzij kunt zetten. Op deze manier creëer je een bepaald gevoel van controle over je leven.

Manifesteren begint met het formuleren van een doel

Als eerste stap is het belangrijk om een intentie of doel te formuleren. Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de formulering van dit doel. Het is essentieel dat je alles positief, in de tegenwoordige tijd en zonder voorwaarden opschrijft. Gebruik dus geen zinnen als ‘Over 10 jaar zou ik mijn droomhuis willen kunnen kopen.’ Of ‘Als ik geen last meer heb van mijn overgewicht, kan ik spelen met mijn kleinkinderen’. Je kunt deze zinnen beter formuleren in een actieve en positieve zin, zoals ‘Ik woon in mijn droomhuis’ en ‘Ik voel me energiek, fit en speel elke week met mijn kleinkinderen’.

Voel jouw droomleven

Stap twee is het daadwerkelijk voelen van hoe het zou zijn als jij je droomleven leeft. Het is hierbij handig om je droombeeld visueel te maken. Maak een vision board van hoe jij wilt dat je droomleven er over 10 jaar uitziet. In het geval van het droomhuis, zoek plaatjes van het huis dat je voor ogen hebt, het interieur, de tuin, etc. Zo geef je je wens een beeld en dat helpt bij het oproepen van het gevoel dat dit je gaat geven. Een andere manier om dit gevoel op te wekken is door middel van meditatie. Bij meditatie is het de bedoeling dat je bij het gevoel en de energie komt die het droomleven je geeft. Je gaat naar je onderbewuste en komt dieper bij de kern van jouw verlangens.

Stap voor stap richting jouw manifestatie

Zodra je jouw droomleven kan voelen, is het tijd om actie te ondernemen. Denk niet dat jouw droomleven morgen al komt aanwaaien, want bij manifesteren geldt ook dat alles op het juiste tijdstip op jouw pad komt. Het is belangrijk om vertrouwen te houden en positief te blijven. Wat je wel kunt doen is kleine stappen ondernemen om jouw wens in vervulling te laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar plaatjes van jouw droomhuis of het op orde maken van je financiële administratie. Ook al is het maar vijf minuten per dag. Op deze manier kun je richting geven aan je manifestatie. Zo is de kans groter dat iets gebeurt, dan wanneer je er helemaal geen aandacht aan zou besteden.
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>