Gewichtsverlies start in je hoofd

4 min lezen 22-07-2024
Gewichtsverlies start in je hoofd
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

Tips & tricks voor een gezonde mindset

Gewichtsverlies en afvallen zijn in deze tijd iets waar veel mensen mee bezig zijn. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om te leren wat gezond is. Maar het bereiken van dat gezonde gewicht kan een uitdaging zijn. Naast voeding en beweging speelt je mindset een grote rol in het succes van je inspanningen. De juiste mindset helpt je niet alleen om gemotiveerd te blijven, maar zorgt er ook voor dat je gezondere keuzes maakt en volhoudt op de lange termijn.

The right (weightlosing) mindset

De juiste mindset draait om balans en realisme. Het gaat niet om strenge diëten (lees ons eerdere blog over crash diëten) of jezelf alles ontzeggen, maar om een gezonde levensstijl die je kunt volhouden. Dit betekent dat je gezonde gewoontes integreert in je dagelijkse routine zonder je leven drastisch te veranderen. Het draait om het vinden van een evenwicht tussen genieten en discipline.

Hoe kan de juiste mindset je helpen om af te vallen?

Een gebalanceerde mindset helpt je om positieve veranderingen in je leven door te voeren zonder dat je je overweldigd voelt. Door je te concentreren op kleine, haalbare doelen, blijf je gemotiveerd en voorkom je teleurstellingen. Deze mindset helpt je ook om tegenslagen te zien als leermomenten in plaats van mislukkingen.

7 Tips & tricks voor een gezonde mindset over afvallen

Een gezonde positieve mindset speelt een belangrijke rol bij gewichtsverlies, maar ook het succesvol vasthouden van een bepaalde leefstijl en een gezond gewicht. Ben je benieuwd hoe jouw mindset je hierbij kan helpen? Hier zijn 7 praktische tips & tricks om jouw mindset te verbeteren en jouw doel(en) te bereiken:

  • Stel realistische doelen: begin met kleine, specifieke, haalbare doelen die je stap voor stap kunt bereiken.
  • Positieve zelfspraak: vervang negatieve gedachten door positieve affirmaties. Zeg bijvoorbeeld "Ik ben in staat om mijn doelen te bereiken" in plaats van "Ik kan dit niet". Lees meer over affirmaties in onze blog “Boost je dag met affirmaties”.
  • Focus op het proces: vier kleine overwinningen en geniet van de reis naar je einddoel. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.
  • Omring jezelf met ondersteuning: deel je doelen met vrienden, familie of een coach die je kunnen aanmoedigen en ondersteunen.
  • Leer van tegenslagen: zie tegenslagen als leermomenten. Analyseer wat er misging en hoe je het de volgende keer anders kunt aanpakken.
  • Visualiseer succes: stel je voor hoe het voelt om je streefgewicht te bereiken en de voordelen die het met zich meebrengt. Check ook “Visualiseren versus manifesteren” om hier meer over te leren. 
  • Wees geduldig en volhardend: veranderingen kosten tijd en vereisen consistentie. Blijf gefocust en werk rustig aan een gezonde levensstijl.

Jouw mindset bepaalt je succes

De juiste mindset kan een enorme impact hebben op de manier waarop jij gewicht verliest. Door realistische doelen te stellen, positief te denken, je te concentreren op het proces, jezelf te omringen met steun, te leren van tegenslagen, succes te visualiseren en geduldig te zijn, vergroot je je kansen op succes aanzienlijk.

Op naar de fitste en gezondste versie van jezelf!

Wist je dat je de VYTAL app 14 dagen gratis kunt uitproberen? Je hebt hiermee toegang tot 2100+ lekkere en gezonde recepten en ruim 500 workouts, trainingen en zelfs meditaties. Ben je enthousiast? Sluit je dan aan bij één van de VYTAL coaches.

Heb jij, als personal trainer of voedingscoach, ook klanten die moeite hebben met het bereiken, maar vooral vasthouden, van een gezond lichaamsgewicht? Wil jij mensen helpen afvallen met behulp van voeding, beweging en mindset? Plan dan een online demo en ontdek hoe de VYTAL app en coachomgeving je hierbij kan helpen! We laten je in 30 minuten zien hoe je voedingsschema’s kunt genereren, intakes kunt plannen én de voortgang van jouw klanten kunt volgen. Let’s get VYTAL!





De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit