Human Design versus growth mindset

5 min lezen 07-10-2024
Human Design versus growth mindset
Femke Wassing VYTAL
Femke Wassing VYTAL

Staat bij jou alles vast? Of is juist alles mogelijk? 

In de wereld van zelfontdekking is Human Design de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit systeem, een combinatie van oude tradities en moderne wetenschap, helpt je te begrijpen wie je bent en hoe je het beste kunt functioneren in je dagelijks leven. Volgens Human Design wordt jouw unieke "blauwdruk" al bij je geboorte bepaald. Maar wat nou als we juist gaan geloven dat alles nog open ligt en dat we altijd de mogelijkheid hebben om ons eigen pad te creëren? Human Design versus growth mindset. Laten we beide perspectieven verkennen en ontdekken hoe ze invloed kunnen hebben op onze leefstijl op het gebied van voeding en beweging.

Wat is Human Design?

Human Design gaat uit van een zelfonderzoek systeem dat gebaseerd is op je geboortedatum, -tijd en -plaats. Het combineert invloeden uit verschillende tradities, zoals:

  • I Ching: een oud Chinees filosofisch systeem gericht op verandering en balans, gebruikt om inzichten te krijgen in levenskeuzes.

  • Kabbalah: een Joodse mystieke traditie die zich richt op het begrijpen van het universum en het menselijke bestaan.

  • Chakrasysteem: een systeem uit de yoga en oosterse filosofieën dat de energiestromen in het lichaam beschrijft, met zeven energiecentra (chakra’s) die invloed hebben op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

Deze invloeden vormen samen een gedetailleerde kaart van je persoonlijke energie en hoe je die het beste kunt inzetten. Het idee is dat je "ontwerp" bij de geboorte vaststaat en je helpt om beslissingen te nemen en in balans te leven.

En wat nou als alles mogelijk is?

Terwijl Human Design suggereert dat je pad bij de geboorte al vastligt, biedt een andere benadering – die van een growth mindset – ruimte voor de overtuiging dat alles nog open ligt. Deze visie, bekend als de growth mindset, stelt dat je jezelf kunt ontwikkelen door inzet, doorzettingsvermogen en het leren van fouten. Je bent niet beperkt door vaste talenten of beperkingen, maar kunt altijd groeien en verbeteren. Eerder hebben we hier ook al wat over geschreven, lees meer in onze blog over  Groeidenken versus vastdenken.

Dus, terwijl Human Design je inzicht geeft in je natuurlijke kracht, laat een growth mindset zien dat je altijd kunt blijven groeien en nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken – zolang je bereid bent de juiste stappen te zetten.

Hoe pas je beide principes toe op voeding en training?

Of je nu gelooft dat alles vastligt of dat alles mogelijk is, zowel Human Design als growth mindset kunnen waardevolle inzichten bieden voor je welzijn, met name op het gebied van beweging, training en voeding. Vanuit Human Design krijg je inzicht in hoe je lichaam van nature beweegt en welke voedingspatronen het beste bij je energie passen. Een growth mindset leert je echter dat je altijd kunt verbeteren, zelfs als (gezonde) voeding of (voldoende) beweging een uitdaging is. Het helpt je te focussen op vooruitgang,doorzettingsvermogen te hebben en te leren van  je fouten. Terwijl Human Design je natuurlijke voorkeuren toont, laat een growth mindset zien dat je jezelf voortdurend kunt ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal, door door te zetten en open te staan voor groei.

En wat kan je er mee doen?

Oké tof, maar wat kun je vervolgens met deze inzichten doen? Je kunt beide principes en de verkregen inzichten naast elkaar gaan toepassen in je dagelijks leven om je welzijn te verbeteren. Human Design biedt je inzicht in je natuurlijke voorkeuren op het gebied van beweging en voeding, zodat je beter afgestemde keuzes kunt maken. Tegelijkertijd helpt een growth mindset je om jezelf te blijven ontwikkelen, zelfs wanneer je tegen uitdagingen aanloopt. Door deze benaderingen te combineren, kun je op een bewuste en flexibele manier werken aan persoonlijke groei en een goede mindset.

Ben jij benieuwd hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal? Probeer dan 14 dagen gratis de VYTAL-app en ontdek hoe je met behulp van gezonde voeding, voldoende beweging en een positieve mindset jouw doelen kunt bereiken!

Wil jij jouw klanten helpen de beste versie van zichzelf te worden, met behulp van onder andere human design en growth mindset? Ontdek dan hoe de VYTAL app en coaching modules je hierbij kunnen ondersteunen en word de coach die écht verschil maakt voor zijn of haar klanten! Probeer het 14 dagen gratis of plan vandaag nog een online demo!





De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit