Wat kunnen we leren van de herfst?

3 min lezen 21-09-2022
Wat kunnen we leren van de herfst?
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager


Het is weer herfst! Dat merk je niet alleen aan het weer, ook de verkleurde bladeren van bomen en planten zijn echt een kenmerk van de herfst. De herfst is een seizoen van verandering en loslaten. Wat kun je nog meer leren van de herfst? Je leest het in deze blog.

Het mooie van verandering

De herfst is een seizoen van loslaten en veranderen. Na een zomer vol vurige energie en prikkels is het in de herfst tijd om terug te keren naar jezelf en je behoeften. Oude patronen die je niet meer verder helpen kun je achter je te laten, net als het laten vallen van de bladeren aan de boom. Zo maak je ruimte voor nieuwe gewoonten die je op termijn rust en groei geven. Het hoeft overigens niet te betekenen dat je je hele leven moet omgooien. Kleine veranderingen kunnen ook al een groot effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je huis, gezonde weekboodschappen  in huis halen of weer een dagelijkse wandeling maken.

Je hoeft niet het hele jaar in bloei te staan

De herfst laat zien dat het normaal is om ook mindere periodes te hebben. Tegenwoordig lijkt het of je altijd maar bezig moet zijn met de groei van je carrière, persoonlijke ontwikkeling en een uitgebreid sociaal leven. De herfst laat zien dat het oké is om soms even op de pauzeknop te drukken. Voel aan wat jij nodig hebt en laat je hierdoor meevoeren. Gebruik de ene periode om te bloeien en ‘aan’ te staan, en de andere periode om jezelf de rust te geven die je op dat moment nodig hebt.

De mooie kant van tegenslagen

Iedereen krijgt er wel mee te maken, een storm in je leven. Net als in de natuur maakt een storm plaats voor iets nieuws. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe relaties of nieuwe kansen. Soms heb je een tegenslag nodig om weer verder vooruit te kunnen kijken en te groeien. Wanneer je midden in een storm zit, kan dat natuurlijk pittig zijn en is het wellicht moeilijk om de positieve kant te zien. Maar weet dat een storm altijd weer gaat liggen en dat dit ruimte maakt voor nieuwe kansen en ideeën.
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>