Mediteren met geluidsfragmenten: de Delta frequentie meditatie

4 min lezen 01-03-2023
Mediteren met geluidsfragmenten: de Delta frequentie meditatie
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager

Met binaural beats kun je verschillende stemmingen opwekken door te luisteren naar geluidsfragmenten op verschillende hersengolflengtes. Ook is het een vorm van meditatie waarbij je naar bepaalde geluidsfragmenten luistert. De Delta frequentie meditatie is een relatief nieuwe meditatie techniek die steeds populairder wordt. Het gebruikt een speciaal type frequentie, genaamd delta, om je te helpen ontspannen en je geest tot rust te brengen. Delta frequentie meditatie is een effectieve manier om stress te verminderen, angst te verminderen en je algehele gezondheid te verbeteren. Wil jij meer weten over deze Delta frequentie en waarom je deze vorm van mediteren zou moeten proberen? Je leest het in onze blog!

Wat zijn Delta hersengolven?

Delta hersengolven zijn een van de vijf soorten hersengolven die onze hersenen produceren. Ze worden meestal geassocieerd met diepe slaap, maar recent onderzoek suggereert dat ze ook een belangrijke rol spelen bij het verwerken van informatie, leren en geheugen. Delta hersengolven zijn de laagste frequentie golven die worden gemeten door een EEG (elektro-encefalogram) en worden meestal geregistreerd bij een frequentie van 0,5 tot 4 Hz.
Delta hersengolven worden over het algemeen geregistreerd wanneer een persoon in een diepe slaap is. Studies hebben aangetoond dat het verhogen van delta-hersengolven de kwaliteit van de slaap kan verbeteren en de concentratie tijdens de dag kan verhogen. Delta-hersengolven worden ook geregistreerd wanneer iemand wakker is. Recent onderzoek heeft aangetoond dat delta-hersengolven betrokken zijn bij het verwerken van informatie, leren en geheugen. Dit betekent dat het verhogen van delta-hersengolven tijdens het leren kan helpen bij het verwerken en onthouden van informatie.

Mediteren met de Delta frequentie

Delta-frequentie meditatie is een manier van mediteren die je helpt om je bewustzijn te verdiepen en je te ontdoen van stress en spanning. Het is een vorm van meditatie die je helpt om in een diep, ontspannen staat van bewustzijn te komen. Deze techniek is gebaseerd op het begrip dat we allemaal verschillende frequenties van hersengolven hebben. De trillingsfrequentie van de Delta meditatie ligt tussen de 0,5-4 Hz. De techniek van delta-frequentie meditatie is gebaseerd op de theorie dat door de delta-frequentie te stimuleren, je een dieper bewustzijn kan bereiken. Dit kan worden bereikt door middel van ademhalingstechnieken, visualisatie, muziek, mantra's en andere technieken.
Je kunt de delta-frequentie meditatie gebruiken om je geest te kalmeren, wat je helpt om meer rust en vrede te ervaren. Delta frequentie meditatie kan ook worden gebruikt om je geheugen en de informatieverwerking te versterken. Om het meeste uit delta-frequentie meditatie te halen, is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Het is niet lastig om dit eens uit te proberen. Alles wat je nodig hebt is een ontspannen ruimte met weinig afleiding en prikkels, een koptelefoon en een Delta muziekfragment. Wist je dat de VYTAL app inmiddels zes verschillende delta geluidsfragmenten bevat? Ideaal om een keer een Delta frequentie meditatie te proberen!
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>